szex titkok

2018. 02. 19.

Női Praktikák | A spermák az orruk után mennek | Szex

Afrodiziákumok
Hogyan csábítsunk
Orgazmus
Párkapcsolat
Szex
15 izgalmas testhelyzet
A sokat szeretkezők kevésbé öregszenek
A spermák az orruk után mennek
A szeretkezés szintjei
A szeretkezés
A szex a szex előtt kezdődik
A változatosság gyönyörködtet
Az anális szex tíz aranyszabálya
Ahány ágy, annyi szokás
Apróságok a szexről
Az anális szex szabályai
Az arc a sperma tükre
Babonák, hazugságok a szexről
Biztonságos pózok a Káma Szutrából
Deeptroat - mély torok
Figyelem, a gyakori szex fiatalít
Férfiak és nők kis szexlexikona
Gyakorlati Tantra szex - Tao pozíciói
Kedvenc pózok, kedvelt szexel kapcsolatos tevékenységek
Kínai szexuális típus meghatározások
Mire vágyik a férfi szex közben
Mit nem engedünk meg az ágyban-1 rész
Mit nem engedünk meg az ágyban-2 rész
Orális szex 1
Orális szex 2
Póz variációk
Szenvedély gombnyomásra
Szex - praktikák
Szex - térkép
Szex a kocsiban!
Szex a nagyvilágban
Szex a szabadban
Szex reggel, délben, este
Szex-muszkli
Szexualitásról
Szexuális fantáziák
Szikra a vágyhoz
Utójáték
Ágyba való receptek
Testbeszéd

 

A spermák az orruk után mennek…

 

 

Több, mint egy évtized alatt fedezték fel kutatók a gerinceseknél a szaglásért, kémiai illatokért felelős gének ezreit. Még olyan helyeken is, ahol legkevésbé várnánk: a spermiumokban.    

 

Ám csak nemrég tárták fel, hogyan programozta a természet a spermiumokat a petesejt illatának érzékelésére, melynek segítségével célba érnek és sikerül a megtermékenyítés. A Science magazin legfrissebb számában az eddig ismert bizonyítékok közül a legújabbat közölte: hogyan kötődik kémiailag a spermium a petesejthez.

 

   Útban a cél felé 

 

Marc Spehr és kollégái a német Ruhr Egyetemen fedeztek fel egy korábban ismeretlen illatanyag-receptort az emberi szövetekben, melyet hOR17-4-nek neveznek. Kutatásuk során a receptort klónozták, és emberi embriók vese-sejtjeibe ültették, hogy megvizsgálják, milyen kémiai összetevők aktiválják. 100 különböző szintetikus összetevő közül a leghatékonyabban a bourgeonal nevű anyag működött.

 

 

Ekkor a kutatók számítógépes követési módszert alakmaztak, hogy federítsék, hogyan használják a spermiumok illatanyag-receptoraikat a petesejt felkutatására. Hasonlóan a pillanatfelvételekhez a fényképezésben, a kutatók a spermiumok útjának egyes pillanatait örökítették meg, amint versenyeznek a bourgeonal minimális koncentrátuma által turbó üzemmódba kapcsolva. Egy másik anyag, az undecanal jelenlétében azonban a spermiumok nem tudták megtalálni a petesejtet.

 

Laborból a természetbe

A győztes 

 

A megtermékenyítés folyamatában szerepet játszó anyagok működésének jobb megértése javíthatná a termékenységi kezelések sikerességét és a fogamzásgátlásban is új módszerekhez vezethet. Erre azonban még várni kell, mert a kutatók egyelőre azt sem tudják, hogy a bourgeonal egyáltalán termelődik-e a női szervezetben.

 

    A kutatócsoport egyik tagja, Richard K. Zimmer reméli, használni tudják majd a bourgeonal kémiai összetételét a spermiumot vonzó olyan anyagok azonosításánál, melyek valóban megtalálhatóak a női petesejt környezetében. Mivel a spermiumok a bourgenal minimális mennyiségére reagáltak, Zimmer szerint a természetben ugyanúgy működik mindez. "Lehetséges, hogy nem pont a bourgeonal működik természetes körülmények között, de valami, ami ugyanolyan hatást vált ki, az valószínű. És az, hogy kevés mennyiség esetén is hatékony, nagyon fontos, mert a petesejt túl kicsi ahhoz, hogy nagy mennyiségben termeljen ilyen hatóanyagot."

 

 

 


férfi csábítás


PageRank


szex chat© 2018 Női praktikák